Jak gotować na diecie?
- 126 Views
- Redaktor xgv.pl
- 22 maja 2019
- Strong Gym - porady wskazówki
Coraz więcej osób w dzisiejszych czasach cierpi na schorzenia spowodowane otyłością lub nadwagą. Jest to dosłownie plaga dzisiejszych czasów, która dotyka coraz częściej młodych ludzi i dzieci. Lekarze i dietetycy przestrzegają przed konsekwencjami tej trudnej sytuacji. Zbyt duża część społeczeństwa jest po prostu za gruba. Pierwszym krokiem, jaki powinna zrobić każda rodzina, jest zmiana sposobu przygotowywanych posiłków. Należałoby pozbyć się ze swojego menu wszelkich fast foodów oraz produktów mrożonych, które następnie odgrzewa się w piekarniku. Mrożone frytki na przykład nie mają nic wspólnego z ziemniakami, a są od nich trzy razy bardziej kaloryczne. Poza tym, posiłków nie powinno się smażyć na głębokim tłuszczu, a jedynie na patelni grillowej, bez użycia tego tłuszczu. Najlepszym sposobem, który nie niszczy wartości i witamin w produktach, a jednocześnie nie zwiększa ich kaloryczności, jest gotowanie na parze i pieczenie w piekarniku, w folii, bez użycia tłuszczu.

- 4 stycznia 2021
Kasza w diecie sportowca
- 9 października 2020
Płatki owsiane w diecie
- 7 sierpnia 2020
Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne
- 24 czerwca 2020
Kasza w diecie sportowca
Płatki owsiane w diecie
Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne
Ćwiczenia na klatkę piersiową w domu
Obliczanie zapotrzebowania na kalorie
Co warto wiedzieć o wałkach fitness ?
AAKG do czego służy ?
Rozgrzewka w treningu