Codziennie jesteśmy atakowani setkami reklam. Marketing otacza nas z każdej strony. Niekiedy zastanawiamy się, na co zwrócić uwagę, kiedy kupujemy żywność, aby wybierać produkty najzdrowsze i najbardziej naturalne. Najważniejsze, to zawsze poświęcić czas i czytać etykiety. Znajdziemy tam bowiem wszystkie niezbędne nam informacje. Przede wszystkim zwracajmy zawsze uwagę na termin przydatności danego produktu do spożycia. Jeżeli jest on zadziwiająco długi, możemy być pewni, że jedzenie nafaszerowane jest chemią w postaci przeróżnych konserwantów. Ponadto, oczywiście czytajmy skład produktów. Jesteśmy w ten sposób w stanie zawsze wykluczyć te obfite w szkodliwe dla nas składniki. Warzywa starajmy się zawsze kupować na targach i bazarkach, prosto od producenta. Te w dużych sklepach pryskane są chemią, aby wydłużyć ich piękny wygląd. Nie kupujmy także pakowanych i krojonych już wędlin i serów. Zdecydujmy się na kawałek mięsa, który sami wybierzemy. Jest to zdecydowanie lepsze rozwiązanie. Takie mięso przyprawiamy i pieczemy sami. Nadaje się doskonale na obiad, jak i na kanapki.