Czy smażony obiad jest niezdrowy? Jesteśmy Polakami kochamy schabowe i koniecznie w grubej panierce. Dlatego koniecznie należy zastanowić się nad tym, co sprawia, że tego typu obiad jest tak tłusty. Z pewnością duże znaczenie będzie miało tutaj to, na czym tak naprawdę będziemy smażyli. Pomimo tego, że staramy się by ta panierka niebyła aż tak gruba jak to jest u naszych babć to jednak o tak sprawiamy że schabowy jest tłusty. Oczywiście chodzi tutaj o to na czym tak naprawdę smażymy. Otóż wiele osób jest zdania, że należy smażyć na smalcu. Wiadomo, że to sprawia, że takie mięso jest zwyczajnie ciężkostrawne. Jeśli ktoś nie jest przyzwyczajony do takiego właśnie jedzenia to niestety ale bardzo często dzieje się tak, że po takim obwicie będzie tego bolał żołądka. Warto jest więc wybrać olej, a najlepiej gdy będzie to oliwa z oliwek, bądź też olej kokosowy. Te dwie ostatnie pozycje pomimo tego, ze nie należą do najtańszych to jednak są one najzdrowsze jak i również te produkty są niezmiernie wydajne.